最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 英语阅读网 >> 初中英语阅读 >> 中考英语 >> 正文
"I was on the escalator in a market. There was an old man who was about five or six people in the front of me. People behind him were all in a hurry and saw him..."阅读答案           
"I was on the escalator in a market. There was an old man who was about five or six people in the front of me. People behind him were all in a hurry and saw him..."阅读答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2015-3-23

I was on the escalator in a market.  There was an old man who was about five or six people in the front of me. People behind him were all in a hurry and saw him as a rock. The old man knew these clearly and tried hard to step aside.
I remember…Sometimes when walking or driving behind an older person, I’ve gotten impatient and upset.
“I’m sorry. Please forgive me!” said the old man, “I don’t mean to hold you up.” He then tried his best to get off the escalator.
I suddenly saw this in a whole new light. I felt sick to my stomach. The old man was apologizing to everyone, when we should have helped him to calm his fears.
One by one, people went around him quickly.By the time I got to him, I asked,“Sir, can I help you?”
The man thought for a while, then said,“Well, yes, thank you!”
I placed my hand under his left arm and walked away from the rush of people quickly.
“So what are you shopping for, sir?”
“Oh, today is Mother’s Day. I want to buysomething for my neighbor. She’s a single mother and she is always so nice to me.” he said, stopping suddenly as he searched his pocket.
“Oh, it’s here! I always carry them with me,” he said. Then he took out some business cards and handed me one which read:
“John Smith.
Friend to all…enemy to no one!
I said a prayer today and you were the answer.
Thank you!”
“That’s for you,” he said. “Thanks for stopping to help an old man.”
“My friend, you helped me. I discovered why I was unhappy with the world. Now I know how to solve the problem. No more with me!”
小题1:Why did the old man try hard to step aside?
A.Because he was in a hurry.
B.Because he didn’t want to be in other people’s way.
C.Because the escalator was very crowded.
D.Because he was as heavy as a rock.
小题2:The writer felt sick to his stomach most because________
A.the old man tried hard to step aside
B.the old man was difficult to get off the escalator
C.he was impatient and upset for the old man
D.the old man was apologizing to everyone
小题3:What did the writer think about the people that passed by?
A.Cold.B.Boring.C.Warm.D.Friendly.
小题4:The sentence “Isaid a prayer today and you were the answer”probably means that____.
A.the old man needed the writer’s help then he came
B.the writer was always friendly to other people
C.the old man believed everyone could be friends
D.the old man had lots of friends and no enemies
小题5:From the passage we can see that ___.
A.we should always help old people
B.we should share our enjoyment with our friends
C.it was valuable to make friends with the old man
D.if we are kind to others, we will be happy in our life
参考答案:

小题1:B
小题2:D
小题3:A
小题4:C
小题5:D

试题分析:这篇文章主要讲了当时我在商场里的一个手扶电梯上,我前面5、6个人开外站着一个老爷爷。他后面的人都急着往前所以老爷爷自然成了他们的障碍,通过帮助老爷爷,我找到了快乐的真谛。
小题1:细节理解题。根据第一段,People behind him were all in a hurry and saw him as a rock. The old man knew these clearly and tried hard to step aside. 身后的人都着急,把他看成一个障碍。老人知道这些努力的走到一边去,可知选B。
小题2:细节理解题。根据第四段,I suddenly saw this in a whole new light. I felt sick to my stomach. The old man was apologizing to everyone, when we should have helped him to calm his fears此情此景不禁让我一激灵,我感觉胃里说不出的难受。本来应该是我们帮助这位行动不便的老人才对,结果现在却是他在向我们道歉可知应选D。
小题3:细节理解题。根据前四段,作者认为人们对老者的态度是冷淡的。故选A。
小题4:细节理解题。由Friend to all…enemy to no one!每个人都是朋友,没有人是敌人。
可知故选C。
小题5:归纳理解题。由最后一段My friend, you helped me. I discovered why I was unhappy with the world. Now I know how to solve the problem. No more with me其实是您帮助了我才对。您帮我找到了人为什么总是不快乐的答案,现在我知道该怎么解决了,这个问题也就不会再让我烦恼了
故选D。


初中录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇初中:

  • 下一篇初中:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通初中"Now you’ve finished three years of English
    普通初中"On the suburb (郊区) of a town in England. 
    普通初中"阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。F
    普通初中"It was a cold winter, and Mrs Owen wanted t
    普通初中"Happiness is for everyone. You don’t need 
    普通初中"Have you ever complained(抱怨)why life is
    普通初中"An old man lived in a nice house with a lar
    普通初中"When I was about 12, a girl in my class lik
    普通初中"We all enjoy the beautiful show of colours 
    普通初中"完形填空(10分)Water is the life blood of ou
    相关文章
    "书面表达(10分)根据以下提示,写一篇80字左右的短
    "书面表达(15分)学会感恩,是我们每个人一生中的
    "书面表达(1题,满分10分)初中生活即将过去,回
    "假设你是一名初三毕业生,考上了理想的学校。今天
    "假设你叫李娜,在网上看到了以上三个网友的留言,
    "Nick的美国笔友Bob向他询问他和他的妹妹Linda及他
    "请根据下列表格中的要点写一封推荐信,推荐你班的
    "假如你是Sally,是个中学生,经常收听音乐节目(p
    "第45届世界艺术体操锦标赛 (the 45th World Arti
    "假如你是九年级的学生李明,最近一直感到很烦恼。
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |